Op zoek naar deze blog of dit blog?

   
   
 
deze blog of dit blog
Deze of dit blog Welklidwoord.nl.
Deze of dit blog. Beide aanwijzend voornaamwoorden zijn mogelijk. Ook mogelijk de en het blog of die en dat blog. Oefening van de dag. De Nederlandse taal goed onder de knie krijgen? Oefen dan elke dag de lidwoorden. Wij sturen elke dag om 7.15 een e-mail met de link naar de oefening van de dag.
woordgeslacht Engelse woorden Genootschap Onze Taal Onze Taal.
U bent vrij in uw keuze voor de of het weblog; bedenk daarbij wel dat deze keuze ook invloed heeft op de verbuiging van bijvoeglijke naamwoorden. Bij de-woorden verbuigen we die altijd: de rode trui, een rode trui en die rode trui, en dus ook: de nieuwe weblog, een nieuwe weblog en die nieuwe weblog.
Is het de blog of het blog? Blog Chick.
Anouk Auteur 11 maanden geleden Beantwoorden. Haha gelukkig is er geen goed of fout in dit geval! Marjoleine 11 maanden geleden Beantwoorden. Sowieso de blog! Ik vind het blog heel raar en niet mooi klinken. Sara MevrouwMiauw 11 maanden geleden Beantwoorden. Wat een leuk artikel dit. Erg leuke insteek! Hier heb ik ook weleens gesprekken/discussies over gelezen. Ook ik gebruik altijd de blog en dus ook deze blog.
blog: de blog / het blog taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Als u de blog zegt, zegt u ook die/deze blog, elke blog, onze blog en krijgt een bijvoeglijk naamwoord altijd een buigings e: de leuke blog, een leuke blog, leuke blog. Als u het blog zegt, zegt u ook dit/dat blog, elk blog, ons blog en krijgt een bijvoeglijk naamwoord geen buigings e na bijvoorbeeld een en elk: een leuk blog, elk leuk blog, leuk blog.
Is het de blog of het blog? En wat maakt dat uit?
Is het dit blog of deze blog? De ebook of het ebook? De white paper of het white paper? En dan heb ik het nog niet eens over het gebruik van streepjes, afkortingen en woorden los of aan elkaar schrijven.
Dit of deze blog? Van taal en de dingen die voorbijkomen.
Website van TaalGewoon. Dit of deze blog? Een van de eerste taaldingen die voorbijkomen als je met bloggen begint, is de vraag of blog mannelijk, vrouwelijk of onzijdig is. Is het een de-woord of een het-woord? Het Engels helpt daar niet bij, want daar is alles the.
De of het blog Taalzeker.
Dit of deze? En als je dan toch aan het nadenken geslagen bent, sla dan ook acht op het gebruik van dit en dat of deze en die. Kies je voor de blog, schrijf dan deze blog of die blog.
Is het de blog of het blog, deze blog of dit blog? Ik heb een vraag 2017.
Nederlanders gebruiken het woord weblog en Vlamingen blog. Het blog of de blog en bijgevolg deze of dit blog? Blog is een leenwoord uit het Engels, waar het zowel in zijn volle vorm weblog als in zijn verkorte vorm blog voorkomt.
Is het de blog of het blog? Het antwoord zal je verbazen!
Kies je voor het blog, verwijs er dan ook naar met dit blog, leuk blog en kort blog. Ga je voor de blog, dan verwijs je met deze blog, leuke blog en korte blog. Ik ga voor de blog. Meer informatie over bloggen? Of over het laten schrijven van blogs?

Contacteer ons